27 Ekim 2009 Salı

Metin Dingil:Maratona herkes katılır..



Maratona herkes katılır, ama önemli olan maratonu zirvede tamamlamaktır. Gerisi hikayedir..
İnsanoğlunun tabiatında vardır kazanmak, kazandığınız zaman sizden iyisi yoktur.


Kazanırken, yanlışları kapatır, hep iyi düşünürsünüz. Kötülükleri bir kenara atar, doğru yöne bakarsınız.. İşte en tehlikeli dönemdir, bu dönemler.. Bu sezon ilk kez iki maç üst üste kazanan ve üstelik de yine ilk kez bir maçta 3 gol atan Hatayspor, grubunda haftayı en karlı kapatan takım oldu. Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın takıma biraz yanaşması, maçlara gelmesi oyunculara daha da özgüven verdi. Arkalarında birilerinin olduğunu hissettiler..


Teknik analizler elbette önemlidir. Ama takıma gelen özgüven hepsinden önemlidir.. Mayalarında var, iyi futbolcu oldukları.. Talihsiz bir sezon başı geçirdiler, kimileri geç katıldı, kimileri parasızlıktan bırakıp gitti.. Bu şartlarda lige başlayan takımı ilk iki maçta geçmek kolay oldu.. Hatayspor’un tek eksiği ilgisizlik ve desteksizlik.. Biraz ilgi alaka bu takımı ayağa kaldıracaktı..


Nitekim son maçlara Belediye Başkanı Savaş’ın gelmesi, soyunma odasına inmesi ve bazı vaatlerde bulunması, “Uyuyan Devi” uyandırdı.. Yoksa bu takımı ne Malatya Belediyespor ne de Batman Belediyespor yenebilirdi.. 6 puan hovardaca gitti.. Şimdi ise geriden koşarak depar atıyor.. Grupta ilk iki’ye girmek için.. Başarabilir mi, başaramaz mı? Bunu hep birlikte göreceğiz.. Ama destek verildiği sürece bu takımın bileğini kimsenin bükemeyeceğine temin ederim.. Sevgi ve saygının olduğu yerde başarı olur, başarısızlık söz konusu olur.. Yalnız.. Yukarda da bahsettim, iyi giderken, yanlışları görmezden gelemeyiz. Aksine kazanılan maçların ardından yapılan hataları sorgulamalıyız..


Deplasmanda kazanılan 3-0’lık galibiyet elbette güzel bir sonuç.. Ama dört dörtlük mü oynadı? Hayır! Mutlaka eksikleri vardır.. İşte bunları konuşarak, bir sonraki maçın ciddiyetini kavramalıyız.. İyi giderken, yanlışları tespit eden takımlar, hedefine daha çabuk ulaşır.. Bence 3-0’ı bir kenara bırakarak, bu hafta yine deplasmanda yapılacak Malatya Belediyespor maçına konstrante olunmalı.. Çünkü kazanılan her maçın sonrası, bir sonraki oynanacak maçın önemi daha da artıyor.. Hedefe ulaşmak istiyorsak, ayaklarımız yere sağlam basmalı.. Yoksa önümüzü göremeyiz.. Kazandıklarını öneme çevirmek istiyorsanız, bir sonrakilerini de kazanmalısın.. Aksi halde geçmişte kazandığın maçlar unutulur, yaptığın bunca emek de boşa gider.. Emeklerini boşa çıkarmak istemiyorsan, attığın her adıma, oynayacağın her maça dikkat edeceksin.. Maratona herkes katılır, ama önemli olan maratonu zirvede tamamlamaktır. Gerisi hikayedir..

Hiç yorum yok: