7 Şubat 2011 Pazartesi

HATAYSPOR :1 NİLÜFERSPOR:0



Hatayspor bu sezonun en zorlu maçında dün Bursa Nilüferspor önünde 3 puanı tek golle alırken sezonun en zorlu 90 dakikasını kayıpsız kapamasını bildi. Bordo-Beyazlı ekipten Sertaç 44. dakikada kırmızı kart gördü, Hatayspor 2.yarıyı 10 kişi oynamakta zoruna kaldı. Hakem, devre arasında konuk takımın yedek futbolcuları ile tartıştıkları gerekçesiyle ...



...basın mensuplarını sahadan tribüne çıkardı, foto muhabirleri 2. yarıda maçı tribünde izlemek zorunda kaldı. HAKEMLER: Özgür Bayır, Metin Cebeci, Candaş Elbil HATAYSPOR: Ömür, Sertaç, Mehmet Taş, Burak Seres, Hakan Seres, Çağra Yasan, Özkan Toprak, Barış Ömer Bozan**(Kan***) Dede Çelik, Hakan Duran, Tuncay Maldan, İsmail Kızılyer. NİLÜFERSPOR: Zekeriya, Merter, Recep, Koray, Olcay, Tarık, Mustafa, Altan, Ahmet, Onur, Sedat. Hatayspor ligde bugüne kadarki en zorlu 90 dakikasını yaşadığı dünkü maçta Nilüferspor tek golle de olsa yenmesini ve 3 puanı hanesine yazdırmasını bildi.


Hatayspor'un tek golünü 44. dakikada Özkan kaydetti. İlk yarı her iki ekibin arzulu istekli oyunu ile geçti. Ancak Bordo-Beyazlı ekip gole daha yakın olmasına rağmen konuk ekip de geriye çekilmedi ve ofansif oyun anlayışı içinde golü düşündü. İlk yarıda son dakikada Nilüferspor kalecisi Zekeriya topu ceza alanı dışında elle kesinci atışı kullanan Özkan köşeyi gördü ve topu ağlara gönderdi 1-0. Bu yarıda Hatayspor'dan Sertaç rakibini iterek düşürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart gördü.


Hatayspor 10 kişi ile mücadele ettiği ikinci yarıda özellikle son 30. dakikada oyunu kendi alanında kabul etti. Nilüferspor da şuursuz baskı yapmak istedi ise de başarılı olmadı ve Hatayspor zaman zaman yaptığı organize çıkışlarıyla karşı kalede tehlikeli oldu. 60. dakikada Özkan topu soldan taşıdı ortasında Ömer iyi vuramadı. 70. dakikada Nilüferspor'un soldan gelişen organize atağında defans son anda tehlikeyi kornerle önledi. 72. dakikada Özkan yerini Barış'a, 81. dakika da Ömer yerini Kaan'a bıraktı. Maçta 75. dakikada Hatayspor adına Hakan rakibini önemli tehlikesini son anda müdahale ederek kornerle önledi. 85.dakikada Mehmet Taş soldan topla gitti, rakip kaleye kadar indi vuruşunda kaleci topu kornere attı.


Kalan dakikalarda konuk ekibin şuursuz baskısı buna karşılık Hatayspor'da yardımlaşmanın ön plana çıktığı akıllı defans ve organize şekilde karşı kaleye yüklenme vardı ancak bu çabalar başka golü getirmedi ve maçı Hatayspor 1-0 kazanırken bu sezonunu en zor maçında 3 puanı kazanan taraf oldu.

Hiç yorum yok: