8 Şubat 2011 Salı

Metin Dingil:Sıradaki gelsin.. Şampiyonluğun rengi “BORDO-BEYAZ..”



Geriye sayım başladıkça, gerilim artıyor, tansiyon yükseliyor, stres dolu dakikalar baskıyı da beraberinde getiriyor.. Geriye sayım başladıkça, gerilim artıyor, tansiyon yükseliyor, stres dolu dakikalar baskıyı da beraberinde getiriyor. Bursa Nilüferspor maçı tam anlamıyla gerilim maçıydı.. Rakip takımlar Hatayspor’un yükselişini önlemek için artık her türlü oyuna ve tahriklere hazır tuzaklar hazırlıyor. Bir maç eksiğine rağmen en yakın takipçisine 7 puan fark atan Hatayspor’un saha içerisinde daha sakin ve sabırlı bir oyun sergilemesi gerekiyor. Nilüferspor karşısındaki aşırı hırs ve motivasyon, az daha tüm güzelliklere gölge düşürecekti.. Bizdeki telaşa anlam veremedim..

Rakip takım bilinçli olarak her türlü tahriki yaptı.. Sezon başından bu yana savunmada oynamasına rağmen faul yaptığına şahit olmadığımız Sertaç, hiçte kendisine yakışmayan bir davranışla gitti rakibe kafa attı ve bal gibi de tuzağa düştü.. Onların isteği de buydu zaten.. Oyunu sertleştirerek, sinirlendirmek, sindirmek ve adam eksiltmek.. Sertaç bu takımın değerli oyuncusu.. Savunmanın da göz bebeği.. Böylesi bir oyuncu, nasıl olur da rakibin tuzağına düşer ben buna anlam veremiyorum.. Gençliğine bağışlıyorum, ama biraz da artık profesyonelliği öğrenmesi lazım. Sezon başında yaşanılan sıkıntıları Sertaç, şöyle bir gözünün önüne film şeridi gibi getirirse bana hak vereceğini ümit ediyorum.. Profesyonelliği henüz kavrayamayan Sertaç’ın aksine saha içerisinde bir de profesyonel vardı ki, takımını kurtaran isim oldu..

Evet kaptan Özkan’dan bahsediyorum.. Hiç çizgisini değiştirmiyor.. Herkes ona aşık.. Ama sevginin de karşılığını veriyor.. Özkan’ın formasına bir nazar boncuğu ilave edin lütfen.. Allah nazardan esirgesin.. O kadar tekme yedi, dirsek yedi, gıkı çıkmadı.. Öyle bir gol de attı ki, hem zamanlaması, hem de attığı gol süperdi.. Takımda en önemli olay ise; Sertaç’ın oyundan atılmasıyla tüm oyuncuların sorumluluğu üzerine alması oldu.. Herkes bir “SERTAÇ” oldu, ikişer kişilik oynadılar. Sahada 10 kişi kalmalarına rağmen, özellikle ikinci yarıda rakibe pozisyon vermediler.. İşte bu da Hatayspor’un takım olduğunu gösteriyor.. Bu sezon ilk kez hakem faciası yaşadık..

Ama futbolun içerisinde bunlarda olacak. Önemli olan zorlukları aşmak. Eğer Hatayspor sahada eksik olmasına rağmen, hem rakibini hem hakemi yenebiliyorsa, demek ki, her türlü zorlukları aşacak güçte.. Takım ruhu çok önemli. Bu Hatayspor’da şu anda fazlasıyla var.. Sahada yüreğiyle oynuyor, taraftarını mahcup etmiyor.. Taraftar da takımına inanılmaz destek veriyor.. Son yıllarda en görkemli taraftar topluluğuna şahit Hatayspor.. Kutlamak lazım taraftarı.. Bu kadar yürekten bağlı bir taraftar topluluğu nerede görülmüş. Artık Antakya Atatürk Stadı’nda sadece çekirdek seslerinin duyulduğu maç izleme dönemi sona erdi.. Şimdi uğultu var, tezahürat var, rakibe baskı var.. Rakipler için cehennem oldu Atatürk Stadı.. Sıradaki gelsin.. Şampiyonluğun rengi “BORDO-BEYAZ..”

Hiç yorum yok: