29 Aralık 2009 Salı

Ergin:Hatayspor yönetimi, şapkasını önüne almalı ve düşünmelidir..


Hatayspor’un 3.Ligde düştüğü bugünkü durumlar, akıl ve vicdan sahibi tüm Hataysporluları mutlaka üzmektedir. Sezona şampiyonluk parolası ile başlayıp 9 takım arasında grup maçlarını 5.sırada tamamlayan Hatayspor’a başarılı oldu demek futboldan anlamamak demektir.


Geçen sezon amatör kümede mücadele eden Kırıkhanspor’un profesyonel lige çıktığı ilk sezonda grubu ilk iki sırada tamamlayarak Play-Off’a çıkmasını takdir etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Başkanı Mete İçcan, yönetim kurulu üyeleri ve tüm Kırıkhan camiasının birlik ve dayanışma içinde olduğu bu takım Play-Off’a çıkması acaba tesadüfmü?


Diğer yandan köklü geçmişi ve marka ismi ile 3.Ligde yer alan Hatayspor’da yönetim kurulunun her sezon olduğu gibi çok sayıda teknik direktör değiştirmesi, futbolcu transferlerinde yapılan hatalar, para kaynaklarını yanlış kullanmalar sonucu Hatayspor maalesef bu başarısız duruma gelmiştir.


Kırıkhanspor’un 3.Ligde Play-Off’a çıkması yanında ilimizin 2.Lig takımı İDÇspor’unda Play-Off’a çıkması Hatay futbolunda ki çıkışını gösterirken, iniş yapan takımın Hatayspor olması Hatayspor yönetimini şapkasını önüne alarak düşünmeye sevk etmeli, biz nerede yanlış yaptık onun araştırmasını yapmalıdır.


Pazar günü Antakya’da oynanan ve kötü futbol sonunda grupta küme düşecek takım olan Şanlıurfa Belediyespor’u bile yenemeyen Hatayspor’da yönetim hataları kendi içinde arayacağına önce maçı yöneten hakemde araması (Tepkilerin haklı olduğunu varsayalım) kaçan 2 puanın hesabı maçı izlemeye gelen ve çok iyi Hataysporlu olduğuna inandığım Antakyaspor’un eski başkanı Hüseyin Şaşmaz’a sorulması ve bu değerli spor adamına saldırı olacak işmi? Ayrıca Hatayspor eski yöneticisi Ali Uçkan’a yapılan küfürler olacak şeymi?


KOSKOCA HATAYSPOR 200- 300 KİŞİYE OYNUYOR...


Koskoca Hatayspor 200–300 kişiye oynuyorsa Hatayspor yönetimi şapkasını önüne alarak düşünmeli. Her başarısız sonucun ardından birileri ile kavga etmek ve dikkatleri başka taraftarlara çekmek başarısızlığı kapatmıyor, çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Hatayspor’un deplasmanda dahi maçlarını kaçırmayan onlarca gazetecinin bile maçlardan soğuyarak Antakya’da ki maçlarda stada dahi gelmemesini Hatayspor yönetimi şapkasını alarak düşünmeli.


Takıma maddi ve manevi katkı sağlayan çok sayıda yöneticinin istifa ederek yönetimden ayrılmasının ardından takım 3–4 kişiye kalmışsa Hatayspor yönetimi şapkasını önüne alarak düşünmeli. Hatayspor’a herkesten fazla emek veren Komando Mehmet’e yapılan saldırının ardından kurucu başkanlarına yapılan saldırının üzüntüsü içerisinde maçlarda tribün organizesi yapmayan Taraftarlar Derneğinin bu tavrından dolayı Hatayspor yönetimi şapkasını önüne alarak düşünmeli. Sadece Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın desteği yanında Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen paralarla Hatayspor şampiyonluğa ulaşamaz.


Öncelikle Hatayspor yönetimi fedakârlığı yapacak ardından toplumun her kesimini ateşleyecek. Şimdi birileri bu gerçekleri göz önüne serdiğimizde hemen şahsımı eleştirmeye başlayacak. Doğruları söylemem gerekiyorsa eleştiri almaya hazırım. Yeterki Hatayspor’da yanlışlar düzelsin, doğru yola girilsin. Kimse benden daha Hataysporlu değildir, bende kimseden fazla Hataysporlu değilim. Bildiğim doğruları söylemeye ve yazmaya devam edeceğim. Hatayspor yeter ki hak ettiği yerlere gelsin. Sadullah ERGİN

Hiç yorum yok: