18 Ocak 2010 Pazartesi

DİNGİL: Bu sessizlik iyi bir alamet değil!



Cumartesi günü yine kongre var, ama ortada ne bir aday var ne de ses seda.. Bu sessizlik takıma yapılacak en büyük kötülük.


Hatayspor Kulübünde kangren hâlini alan ve yıllardan beri çözüm bulunamayan yönetim sorununun nüksettiğini bilmekteyiz. Yıllardan beri “kurumsallaşmanın” önemi anlatıldı.. Gelinen günümüzde tüm kurum ve kuruluşlar gibi Hatayspor için de kurumsallaşmanın “elzem” olduğunu hep birlikte görmekte ve yaşamaktayız. Neden hemen hemen her yıl Hatayspor Kulübü yönetim sorunu yaşasın..


Neden özellikle son yıllarda Hatayspor Kulübü sık sık kongre sorunları yaşasın.. Neden Hatayspor, her sezon içinde veya sonunda sonraki yılların planlarını yapamasın? Gelecekle ilgili hesaplar yapamasın? Neden hep son dakikaya kalan, son anda planlanmak mecburiyetinde kalınan yönetimlerle yönetilmek mecburiyetinde kalınsın?


Neden başka birçok kulüp gibi Hatayspor’da işbaşına gelen yönetimler de 5 ya da 8 yıl süresince görevde kalmasınlar? Hatayspor’da uzun süreli olarak işbaşına gelen ehil ve işbilir yönetimler, hem kulübün sorunlarına vakıf olacaklar ve hem de bu sorunlara çözüm bulacaklar ve uygulayacaklardır. Oysa ki 1-2 yıllığına ya da biraz daha fazla süreliğine Hatayspor yönetimini üstlenen yönetimler henüz kulübün tüm girdisine, çıktısına, sorunlarına, idâri ve mâli problemlerine, sportîf karşılaşmalarına adapte olamadan görevi bıraktıklarında, yeniden işbaşına gelen yönetim kurulları da aynı kısır döngülerle karşı karşıya kalmakta ve Hatayspor’un sorunları giderilmeden yönetimler sık sık değişmektedir.


Kalıcı başarının elde edilmesi ve Hatayspor’un Hatay’ı, şehrini temsil etmesi isteniyorsa, Hatay’ın başta Milletvekilleri olmak üzere, İlimizin Valisi ve Belediye Başkanı ve onları takiben ve onların öncülüğünde tüm sivil toplum kuruluşlarının, açık destekleri îvedi olarak sağlanmalı ve kanayan yaraya merhem olunmalı. Hatayspor yönetimsiz bırakılmamalıdır. Uzun vadede takımı başarıya taşıyacak yönetim, herkesin elini taşın altına koyarak gerçekleşir.


Cumartesi günü yine kongre var, ama ortada ne bir aday var ne de ses seda.. Bu sessizlik takıma yapılacak en büyük kötülük. Galiba birileri bu takımı amatör kümeye düşürmek istiyor.. Bunun başka bir tarifi yok. Bu sessizlik iyi bir alamet değil.. Ne diyeyim; Allah hakkımıza hayırlısını versin.. Hep birlikte bekleyip, göreceğiz, Hatayspor’u sevenleri..

Hiç yorum yok: